در این سری آموزش ICDL قصد داریم تا شما را ICDL، گواهی ICDL و دانش لازم برای گرفتن گواهی ICDL که شامل داشتن اطلاعات کلی از کامپیوتر، انواع حافظه ها و... می شود، آشنا کنیم. این سری آموزش ICDL ، شامل تعدادی مقاله ی آموزشی است که در هر مقاله، دانش و اطلاعات لازم برای موفقیت در آزمون ICDL درجه 1 آورده شده است.
این مقاله قسمت اول از آموزش ICDL درجه 1 است. با ما همراه باشید...
مشاهده بقیه قسمت های سری آموزش ICDL درجه 1 :
مقدمه:
در بیشتر کشورهای توسعه یافته و صاحب فناوری و در بعضی کشورهای در حال توسعه، آموزش علوم کامپیوتری و فراگیری دانش IT - Information Technology جزو برنامه های اصلی مدارس، دبیرستانها و دانشگاهها به شمار می آید. در ایران نیز برنامه توسعه کاربردی فناوری ارتباطات و اطلاعات موسوم به (تكفا) مهمترین برنامه دولت در زمینه توسعه و گسترش کاربردی ساختن IT در کشور محسوب می شود.
ICDL مخفف سرواژه های International Computer Driving License است. گواهینامه ICDL ، گواهینامه ای است بین المللی جهت استفاده از کامپیوتر در حدی که نیازهای مقدماتی و اصلی کاربر را پاسخگو باشد. برای یادگیری این دوره ی آموزشی نیازی به نرم افزار خاص نمی باشد. فقط لازم است توضیحات ارائه شده بطور کامل مطالعه گردد تا مفاهیم پایه و اصلی کاربرد کامپیوتر آموزش گرفته شود.
برای آموزش ICDL درجه 1 ، در این قسمت قصد داریم تا شماره را مفاهیم اولیه ی کامپیوتر و اجزا و قسمت های آن بیشتر آشنا کنیم...
با شرکت در آزمون آنلاین ICDL درجه 1 وبسایت شاه آزمون، خود را یک قدم به گواهینامه ICDL خود نزدیک کنید.
کامپیوتر ماشینی است که سه کار انجام میدهد:
بشر از دیرباز سرگرم اموری نظیر شمارش، اندازه گیری و ضبط کردن اشیاء و نیز گزارش دادن اطلاعات در مورد اشیاء به همنوعان خود بوده است. واژه اشياء می تواند دلالت بر تعداد گوسفندان یک گله، وزن یک کودک، ابعاد یک زمین، مدت زمان طی شده از آخرین خشکسالی یا شدت یک زمین لرزه را داشته باشد. در مقابل کلمه ی Computer در دائره المعارفها نوشته شده است: محاسبه کردن، تخمین زدن، حساب کردن و ما Computer را به نام ماشین محاسبه گر می خوانیم. کامپیوتر آخرین زنجير از حلقه ماشین های محاسبه گر و ذخیره کننده اطلاعات می باشد. البته چیزی که کامپیوتر را از دیگر ماشینهای محاسبه گر جدا کرده است، در واقع سرعت ، دقت و اطمینان بالا در انجام کارهاست . کامپیوترهای امروزی در مقیاس میلیونها عملیات در ثانیه اندازه گیری می شود . هر چند ممکن است این عملیات ساده باشد ، اما ترکیب آنها به روشهای مختلف ، منجر به ظهور آرایش عظیمی از عملکردهای مفید می گردد . این موضوع تقریبا تمام اتفاقی است که طی سه چهار دهه اخير (که معادل است با کل تاریخ کامپیوترهای تجاری ) به وقوع پیوسته است . کامپیوترهای امروزی بسیار کوچکتر طراحی شده اند . به طوری که به راحتی بر روی یک میز جا می گیرند . چیزی که قبلا یک اتاق بزرگ را به طور کامل اشغال می کرد ، امروزه در یک جعبه کوچک جا می شود . در عین حال که کامپیوترهای امروزی توانایی ذخیره اطلاعات بیشتر و سرعت بیشتر در محاسبه را دارند.
مدت زمان انجام یک کار بوسیله کامپیوتر، به عوامل متعددی بستگی دارد که اولین آنها ، سرعت پردازشگر Processor کامپیوتر است . پردازشگر یک تراشه الکترونیکی کوچک در قلب کامپیوتر بوده و سرعت آن بر حسب مگاهرتز MHz سنجیده می شود . هر چه مقدار این پارامتر بیشتر باشد ، پردازشگر سریعتر خواهد بود و در نتیجه قادر خواهد بود ، محاسبات بیشتری را در هر ثانیه انجام دهد . سرعت پردازشگر به عنوان یکی از مشخصه های یک کامپیوتر به قدری در تعیین کارآیی آن اهمیت دارد که معمولا به عنوان یکی از اجزای تشکیل دهنده نام کامپیوتر از آن یاد می شود . تراشه پردازشگر و اجزای الکترونیکی که آن را پشتیبانی می کنند ، مجموعا به عنوان واحد پردازش مرکزی یا CPU شناخته می شوند .
واحد پردازش مرکزی با حروف اختصاری - CPU نشان داده می شود که مخفف عبارت Central Processing Unit است و واحد محاسباتی و کنترلی کامپیوتر است که دستورالعمل ها را تفسير و اجرا میکند. کامپیوترهای بزرگ و مینی کامپیوتر های قدیمی بردهایی پر از مدارهای مجتمع داشته اند که عمل واحد پردازش مرکزی را انجام داده است. واحدهای پردازش مرکزی ، تراشه هایی که ریز پردازنده نامیده میشوند ، امکان ساخت کامپیوترهای شخصی و ایستگاههای کاری را میسر ساخته اند. در اصطلاح عامیانه CPU به عنوان مغز کامپیوتر شناخته میشود.
در ادامه سری آموزش ICDL درجه 1 قصد داریم تا شما را هر یک از این دو و اجزای جزئی تر هر یک بیشتر آشنا کنیم...
هنگامیکه به قصد خرید یک کامپیوتر وارد بازار می شوید ، بلافاصله با انتخابهای بسیار متعددی مواجه می شوید . این انتخابها ، حتی افرادی را که در به کارگیری کامپیوتر دارای تجربه هستند، دچار سردرگمی می کنند . در نتیجه ، برای اتخاذ یک تصمیم معقول لازم است با عملکرد اجزای اصلی یک سیستم کامپیوتری و معیارهایی که باید بر اساس آنها تصمیم بگیرید ، آشنا باشید وگر نه قطعا در انتخاب یک سیستم کامپیوتری که نیاز شما را پاسخگو باشد دچار مشکل خواهید شد . همانطور که می دانید کامپیوتر کاربردهای فراوانی دارد و مقدار حافظه ی آن می بایستی متناسب با نوع کاری کاربر تنظیم گردد تا بتواند از لحاظ سرعت ، امنیت، مقدار ذخیره سازی اطلاعات و دیگر تجهیزات پاسخگو باشد . حال آنکه در خرید یک سیستم کامپیوتری وجود برخی از قطعات لازم و اجباری و برخی دیگر حالت اختیاری دارد. به عنوان مثال اگر یک PC دارای کارت گرافیکی نباشد قطعا استفاده از آن غیر ممکن خواهد بود اما اگر همان سیستم قلم نوری نداشته باشد شاید کاربر با مشکل چندانی مواجه نشود . پس مهمترین مساله در انتخاب قطعات سخت افزاری نیاز کاری کاربر می باشد .
سخت افزار عبارتست از تجهیزات فیزیکی که سیستم کامپیوتری را تشکیل میدهند از جمله نمایشگر ( مونيتور )، چاپگر ، صفحه کلید ، کابلها و غیره . سخت افزار به همراه نرم افزار برای انجام وظایف بر روی کامپیوتر کار میکند. سخت افزار از تعدادی قطعات تشکیل میشود که هر کدام کاربرد مشخصی دارند.
نرم افزار وجه غير قابل لمس به کارگیری کامپیوتر می باشد . نرم افزار یک نام عام است که به تمام برنامه ها ( که خود مجموعه ای از دستورالعملها می باشند ) اطلاق شده و نحوه رفتار کامپیوتر را تعیین می کنند . هنگامیکه سخن از نرم افزار به میان می آید منظور مجموعه ای از صفر و یک هایی است که برای سخت افزار قابل خواندن باشد اما برای یک برنامه نویس لازم نیست که با زبان برنامه نویسی ماشین آشنا باشد اکثر نرم افزارهایی که شاید خود شما هم نام آنها را شنیده باشید این قابلیت را دارند که دستورالعملها را به زبان ماشین تبدیل نمایند. ضمن اینکه هر نرم افزار قابلیت های خاص خود را دارد که کار کردن با آنها را سخت یا آسان می کند. برخی از نرم افزارها هم الزاما به زبان ماشین نوشته می شوند ( مانند زبان اسمبلی ). به طور کلی هر نرم افزار به یکی از دو دسته نرم افزارهای سیستمی و نرم افزارهای کاربردی تعلق دارد.
نرم افزار ( Soft ware) یا برنامه های کامپیوتری دستور العملهایی هستند که باعث کار کردن سخت افزار (Hardware میشوند .نرم افزار سیستم ( سیستمهای عامل ) که کار کامپیوتر را کنترل میکنند و برنامه های کاربردی مانند برنامه های واژه پردازی صفحه گسترده ها ، پایگاه داده ها که وظایف را برای کاربران کامپیوتر انجام میدهند ، دو نوع اصلی نرم افزار هستند . نرم افزار شبکه که باعث ارتباط گروهی از کامپیوتر ها میشود و نرم افزار برنامه نویسی که ابزار هایی را برای نوشتن برنامه ها در اختیار برنامه نویسان قرار میدهد دو گروه اضافی دیگر هستند.
یکی از مباحث اصلی در آزمون ICDL شماره 1 ، انواع کامپیوتر است. کامپیوترها در اندازه های بزرگ و کوچک، با قیمت های کم و زیاد و با کاربردهای متفاوت ساخته می شود که در زیر به بررسی آنها می پردازیم.
کامپیوترها در گروههای مختلفی دسته بندی می شوند ، هر چند مرز این گروهها همیشه کاملا واضح نبوده و می توان آنها را به صورت طیفی یا تغییر تدریجی در نظر گرفت
در یک سوی این طیف ، کامپیوترهای Main Frame قرار دارند . از خصوصیات این کامپیوترها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
در انتهای دیگر این طیف ، کامپیوترهایی قرار دارند که اغلب ما با آنها آشنا هستیم ، این کامپیوترها را کامپیوترهای شخصی یا PC می نامند که البته قبلا با عنوان میکرو کامپیوتر شناخته می شدند . از خصوصیات این کامپیوترها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
یکی از اشکال کامپیوترهای PC ، کامپیوترهای رومیزی هستند . کامپیوترهای رومیزی معمولا حاوی اجزای جداگانه ای شامل یک واحد سیستم ، یک صفحه نمایش و یک صفحه کلید هستند.
نوع دیگری از کامپیوترهای شخصی، کامپیوترهای لپ تاپ Lap - Top Notebook هستند که امکان جابه جا کردن آنها بیشتر بوده و دارای یک صفحه نمایش تخت از نوع کریستال مایع یا LCD می باشند. در این نوع کامپیوترها ، صفحه کلید و واحد سیستم بوسیله یک لولا به یکدیگر متصل می شوند . در عین حال ، کامپیوترهای لپ تاپ قدری گرانتر از PC ها هستند .
اما بین دو انتهای طیفی که انواع کامپیوترها را دسته بندی می کند ، مینی کامپیوترها قرار دارند . از خصوصیات این نوع کامپیوترها می توان به موارد زیر اشاره کرد :
در نهایت در انتهای بخش انواع کامپیوترها برای آمادگی آزمون ICDL 1 لازم است به نوع دیگری از کامپیوترها اشاره کرد : کامپیوترهای شبکه (سرورهای شبکه) کامپیوترهایی هستند که یک شبکه کامپیوتری را مدیریت ، پشتیبانی و از نظر امنیتی محافظت می کنند. کاربران شبکه می توانند از منابع ( شامل داده ها ، نرم افزارها و سخت افزارهای موجود در سرور شبکه استفاده کنند . در گذشته این کاربران تنها از پایانه های گنگ استفاده می کردند ، پایانه های گنگ وسایلی ( شامل تنها یک صفحه نمایش و یک صفحه کلید ) بودند که به سادگی ورودی را از کاربر پذیرفته و نتایج را نمایش می دادند . در این حالت ، تمام عملیات پردازش و نگهداری داده ها توسط کامپیوتر سرور انجام می شود. اما امروزه اکثر کاربران شبکه از پایانه های هوشمند سود می جویند . پایانه های هوشمند کامپیوترهایی از نوع PC هستند که خود نیز دارای قابلیت پردازش و نگهداری اطلاعات به صورت محلی هستند .
حالت دیگری از دسته بندی انواع کامپیوترهای می تواند به صورت زیر باشد:
کامپیوتر ها را به صورت سوپر کامپیوتر ، کامپیوترهای بزرگ ، سوپر مینی کامپیوتر ، مینی کامپیوترهای ایستگاههای کاری و ریز کامپیوترها رده بندی میکنند .
سوپر کامپیوتر عبارتست از یک کامپیوتر بزرگ فوق العاده سریع و گران قیمت که برای انجام محاسبات پیچیده و پیشرفته مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال این نوع کامپیوتر میتواند تعداد محاسبات بی شماری را برای رسم و حرکت دادن یک سفینه فضایی در یک تصویر متحرک انجام دهد. ابر کامپیوتر ها در مواردی چون پیش بینی وضع هوا ، مدل سازی و شبیه سازی علمی و کشف منابع نفتی و ... مورد استفاده قرار میگیرد.
با علامت اختصاری PC کامپیوتری است که برای استفاده اشخاص طراحی شده است. اغلب مردم زمانیکه با واژه " تکنولوژی " برخورد می نمایند، بی اختیار کامپیوتر برای آنها تداعی می گردد. امروزه کامپیوتر در موارد متعددی بخدمت گرفته می شود. برخی از تجهیزات موجود در منازل ، دارای نوع خاصی از " ریزپردازنده" می باشند. حتی اتومبیل های جدید نیز دارای نوعی کامپیوتر خاص می باشند . کامپیوترهای شخصی ، اولین تصویر از انواع کامپیوترهائی است که در ذهن هر شخص نقش پیدا می کند. بدون شک مطرح شدن این نوع از کامپیوترها در سطح جهان، باعث عمومیت کامپیوتر در عرصه های متفاوت بوده است . کامپیوتر شخصی وسیله ای "همه منظوره " بوده که توان عملیاتی خود را مدیون یک ریزپردازنده است. این نوع از کامپیوترها دارای بخش های متعددی نظیر : حافظه ، هارد دیسک، مودم و... بوده که حضور آنها در کنار یکدیگر به منظور انجام عملیات مورد نظر است. علت استفاده از واژه " همه منظوره " بدین دلیل است که می توان بکمک این نوع از کامپیوترها عملیات متفاوتی ) تایپ یک نامه ، ارسال یک نامه الکترونیکی، طراحی و نقشه کشی و ...) را انجام داد .
کامپیوتر های شخصی نیازی به اشتراک گذاری منابع پردازشی ، دیسک و چاپگر با کامپیوترهای دیگر ندارند. ایده و فکر کامپیوتر شخصی حداقل بطور اولیه آزاد کردن افراد از وابستگی به منافع شديدا کنترل شونده کامپیوتر های بزرگ و کوچک بوده است. مثلا در یک سازمان یا شرکت ، مدیران داده پردازی دارای اختیار بلا منازع در انتخاب برنامه ها و قالب داده هایی بودند که افراد باید مورد استفاده قرار میدادند.
Laptop یکی از انواع متفاوت کامپیوترهای موجود است. این نوع از کامپیوترها دارای قدرت محاسباتی و عملیاتی نظیر کامپیوترهای شخصی می باشند . با توجه به ویژگی های متعدد این نوع از کامپیوترها خصوصا" قابلیت حمل، می توان آنها را در موارد متفاوت و بصورت فرامکانی استفاده کرد .
اولین مرتبه ایده ایجاد یک کامپیوتر Laptop ، توسط شخصی با نام "Alen Key" در سال 1970 مطرح گردید. در سال 1979 اولین کامپیوتر Laptop توسط "William Moggridge" طراحی گردید.
کامپیوتر فوق دارای 340 کیلوبایت حافظه بود. در سال 1983 ، توسط "Gavilan Compute " یک Laptop با مشخصات زیر تولید گردید : 64 کیلوبایت حافظه RAM ( امکان ارتقاء آن تا 128 کیلوبایت وجود داشت ) از سیستم عامل اختصاصی شرکت Gavilan استفاده می کرد. در آن قابلیت استفاده از MS-DOS نیز وجود داشت. ریزپردازنده 8080 . موس touchpad . چاپگر قابل حمل. وزن آن 4 کیلوگرم و بهمراه چاپگر 4/ 6 کیلوگرم کامپیوتر فوق دارای یک فلاپی درایو بود که با سایر فلاپی درایوهای موجود ، سازگار نبود . در سال 1984، شرکت اپل مدل Apple II را معرفی کرد. کامپیوتر فوق از لحاظ اندازه نظیر یک کامپیوتر notebook بود. سیستم فوق دارای یک ریزپردازنده 65C02 یکصد و بیست و هشت کیلوبایت حافظه ، یک فلاپی درایو 5. 25 ، دو پورت سریال ، یک پورت موس ، یک کارت مودم و منبع تغذیه خارجی ، بود. وزن کامپیوتر بدون در نظر گرفتن مانیتور، 5 کیلوگرم بود. در کامپیوتر فوق از یک مانیتور نه اینچ تک رنگ و یا یک پانل اختیاری LCD استفاده می شد. . در ادامه و در سال 1986 ، شرکت IBM نمونه محصول خود را در این زمینه عرضه کرد. در سیستم فوق از ریزپردازنده 8080، 256 کیلوبایت حافظه ، دو عدد فلاپی درایو 3.5 اینچ ، یک LCD ، پورت های سریال و موازی و یک محل خاص برای یک مودم خارجی ، استفاده می گردید . کامپیوتر فوق بهمراه نرم افزارهای اختصاصی نظیر واژه پرداز ، دفترچه تلفن و ... عرضه گردید. وزن سیستم فوق 5.4 کیلوگرم و به قیمت 3500 دلار فروخته می گردید. در ادامه شرکت های متعدد اقدام به تولید کامپیوترهای Laptop نمودند. امروزه این نوع از کامپیوترها دارای قابلیت های فراوانی بوده که استفاده کنندگان مربوطه را در تمام سطوح راضی می نماید.
کامپیوتر Laptop ، کامپیوتری کوچک و قابل حمل میباشد که دارای صفحه تصوير مسطح و صفحه کلیدی است که روی هم تا میشوند. کامپیوتر های Laptop که با باتری کار میکنند اغلب دارای یک صفحه تصویر LCD ( نمایشگر کریستال مایع ) میباشند. بعضی از مدلها میتوانند با یک ایستگاه جفت شوند و به عنوان یک سیستم رومیزی کامل در دفتر عمل کنند. در بعضی از کامپیوتر های Laptop مجموعه ای از برنامه های کاربردی تجاری در ROM تعبیه شده است.
کامپیوتر قیاسی یا آنالوگ، کامپیوتری است که بجای اطلاعات کد دهی شده رقمی مانند اعداد در مبنای دو داده های دائمی در حال تغییر و پیوسته مانند تغییرات ولتاژ را مورد پردازش قرار میدهد. کامپیوترهای دیجیتالی ( رقمی) مقادیر را با سیگنالهای گسسته بیان میکند. ریز پردازنده ، دیجیتالی ( رقمی ) است اما میتواند با کمک یک مبدل قیاسی به رقمی از اطلاعات قیاسی استفاده کند و همچنین با کمک یک مبدل رقمی به قیاسی اطلاعات رقمی را به قیاسی تبدیل کند.
15 دقیقه
264 بار
نویسنده: تیم شاه آزمون
تاریخ انتشار: 1398/1/1 14:40
اولین نفری باشید که نظر می دهید.
طراحی لوگو تصویری، متنی و ترکیبی با کیفیت و با قیمت مناسب در وب سایت گرافیشا
اپ اندروید شبیه ساز کنکور تجربی60 مرحله کنکور تجربی داخل، خارج، کانون، گاج، گزینه 2، سنجش و علوی در یک اپ اندروید
اپ اندروید شبیه ساز کنکور انسانی60 مرحله کنکور انسانی داخل، خارج، کانون، گاج، گزینه 2، سنجش و علوی در یک اپ اندروید
اپ اندروید شبیه ساز کنکور ریاضی60 مرحله کنکور ریاضی داخل، خارج، کانون، گاج، گزینه 2، سنجش و علوی در یک اپ اندروید
آزمون آنلاین MSRT
35آزمون آنلاین EPT
0آزمون آنلاین تافل (TOEFL)
0آزمون آنلاین آیلتس (IELTS)
60آزمون آنلاین کنکور
0آزمون آنلاین تولیمو (TOLIMO)
0آزمون آنلاین GRE
6آزمون آنلاین MHLE
18آزمون آنلاین آیین نامه مقدماتی
40آزمون آنلاین آیین نامه اصلی
6آزمون آنلاین زبان کنکور
86آزمون آنلاین ICDL
1068آزمون آنلاین درسی
9آزمون آنلاین المپیاد علمی
143آزمون آنلاین وکالت
1آزمون آنلاین استخدامی
239آزمون آنلاین زبان
0آزمون آنلاین مهارت آموزی
آزمون MSRT
34آزمون EPT
0آزمون تافل
7آزمون آیلتس
0آزمون GRE
69آزمون کنکور سراسری
15آزمون تولیمو
9مقالات MSRT
10اخبار MSRT
20اخبار EPT
13مقالات EPT
7مقالات آیلتس
0اخبار آیلتس
3منابع آزمون ها
3منابع آزمون های زبان
3منابع آزمون EPT
3منابع آزمون MSRT
3منابع آزمون آیلتس
3منابع آزمون تافل
3منابع آزمون تولیمو
3منابع آزمون کنکور سراسری
3منابع آزمون GRE
0مقالات تافل
0اخبار تافل
0مقالات GRE
0اخبار GRE
57مقالات کنکور سراسری
15اخبار کنکور سراسری
10مقالات تولیمو
6اخبار تولیمو
14آزمون MHLE
2مقالات MHLE
12اخبار MHLE
3منابع MHLE
5راهنمای استفاده از شاه آزمون
5آزمون آنلاین MSRT
9آزمون آنلاین EPT
0آزمون آیین نامه مقدماتی
0آزمون آنلاین آیین نامه مقدماتی
0آزمون آیین نامه اصلی
0آزمون آنلاین آیین نامه اصلی
4آزمون آنلاین MHLE
14آزمون آنلاین کنکور سراسری
0آزمون آنلاین زبان کنکور سراسری
21آزمون ICDL
21مقالات ICDL
11آزمون آنلاین ICDL
5آزمون وکالت
4مقالات وکالت
1اخبار وکالت
1آزمون آنلاین وکالت
18آموزش ICDL
28آموزش زبان انگلیسی
22آزمون زبان انگلیسی
4آموزش کتاب 504 واژه زبان انگلیسی
3آزمون کتاب 504 واژه زبان انگلیسی
4آموزش کتاب 1100 واژه زبان انگلیسی
5آزمون کتاب 1100 واژه زبان انگلیسی
3آموزش کتاب کلمات ضروری تافل
3آزمون کتاب کلمات ضروری تافل
21آموزش لغات زبان انگلیسی
21آزمون لغات زبان انگلیسی
6آموزش زبان انگلیسی مدرسه
6آموزش 900 کلمه ضروری زبان انگلیسی
2آزمون UTEPT
2اخبار آزمون UTEPT
1مقالات آزمون UTEPT
1منابع آزمون UTEPT
2آزمون آنلاین UTEPT
4کنکور نظام قدیم
1آزمون علوم پزشکی
3آزمون درسی
3آزمون درسی اول دبستان
3آزمون درسی دوم دبستان
3آزمون درسی سوم دبستان
3آزمون درسی چهارم دبستان
2آزمون درسی پنجم دبستان
2آزمون درسی ششم دبستان
2آزمون درسی پایه هفتم
2آزمون درسی پایه هشتم
2آزمون درسی پایه نهم
2آزمون درسی پایه دهم
2آزمون درسی پایه یازدهم
2آزمون درسی پایه دوازدهم
3اپ اندروید کنکور سراسری
1کنکور سراسری تجربی
1کنکور سراسری ریاضی
1کنکور سراسری انسانی
0کنکور سراسری زبان
0کنکور سراسری هنر
ششم دبستان در: امتحان درس مطالعات اجتماعی ششم دبستان آنلاین درس 5 - پیشرفت علوم و فنون در دوره اسلامی
خوبه ولی کاشکی کمی سوالاتش بیشتر بود!
رضوان در: امتحان درس پیام های آسمان پایه هشتم آنلاین - درس 9 تدبیر زندگانی
عالی
رامیار سلامت در: آزمون آنلاین درسی علوم تجربی پایه هشتم - درس 9 الکتریسیته
خیلی عالی
Daniel farahmand در: آزمون آنلاین درسی علوم تجربی پایه هفتم - درس 7 سفر آب درون زمین
Verry good
آرشیدا زندیان در: آزمون آنلاین کتاب علوم تجربی چهارم دبستان - درس 1 تا 7 آمادگی برای آزمون نوبت اول
عالی
:) در: امتحان پیام های آسمان هفتم آنلاین - درس 5 پیامبر رحمت
خیلی خیلی خیلی ممنونم برای سایت خوبتون ;)
نگین در: تست مطالعات اجتماعی نهم آنلاین - درس 8 جهان نابرابر
افتضاح😐پس کو سوالا؟
mh در: آزمون آنلاین درس به درس عربی پایه هفتم - قيمَةُ الْعِلْمِ
عالییی
ramiya در: تست درس علوم تجربی پنجم دبستان آنلاین - درس 4 برگی از تاریخ زمین
عالی
gril blink در: سوالات انگلیسی پایه هشتم آنلاین - درس 1 My Nationality
خوبه بدک نیس ولی خیلی اسونن
نسیبه پیروز در: آموزش شیوه پرداخت هزینه ی آزمون های آنلاین شاه آزمون
سلام من شاه ازمون msrt خریدم لینکی نیومد شماره ای که دادیم واتساپ نداره خاموشم هست
نسیبه پیروز در: آموزش شیوه پرداخت هزینه ی آزمون های آنلاین شاه آزمون
سلام من شاه ازمون msrt خریدم ام لینکی برای دانلود برام فرستاد نشده فقط رسید خرید ایمیل شده متاسفانه شماره ای که دادی هم واتساپ نداره
سها غلامی در: امتحان آنلاین چهارگزینه ای درس زیست شناسی 2 پایه یازدهم - فصل 2 حواس (گفتار 2 - حواس ویژه)
عالی بود
نرگس خلجی در: آزمون درس زیست شناسی پایه دهم آنلاین - فصل 1 گفتار دوم زیست شناسی نوین
عالی
محمد ماهان قاسمی در: آزمون آنلاین درسی علوم تجربی پایه هشتم - درس 11 کانیها
خوب
علت عدم نمایش نتایج آزمون شبیه ساز ای پی تی مرداد 99
درس چهارم هدیه های اسمانی هفتم
در انجام یک پروژه Illustrator کدام گزینه جزء موارد الزامی نمی باشد؟
کدام یک جزء بخش های اصلی تنظیم یک قرارداد حقوقی نمی باشد؟
کلید واقعی موفقیت کسب و کار چیست؟
دستور Clean Up زیر منوی Path از منوی Object چع عملی انجام می دهد؟
آزمون تستی مجازی تاریخ 1 پایه دهم - درس 5 هند و چین سری 2 - درسی
تست دین و زندگی 3 پایه دوازدهم آنلاین - درس 1 هستی بخش - درسی
سوالات درس دین و زندگی 1 پایه دهم - فصل 1 هدف آفرینش - درسی
آزمون آنلاین کتاب زبان انگلیسی پایه نهم - درس 1 Personality - درسی
آزمون تستی آنلاین فلسفه پایه یازدهم انسانی - درس 1 چیستی فلسفه - درسی
آزمون آنلاین جامعه شناسی 1 دهم انسانی - درس 1 کنشهای ما - درسی
نمونه سوال آنلاین درس دین و زندگی 2 پایه یازدهم - درس 1 هدایت الهی - درسی
آزمون آنلاین جامعه شناسی 1 پایه دهم انسانی - درس 3 جهان اجتماعی - درسی
سوالات درس جغرافیای ایران پایه دهم آنلاین - فصل 1 جغرافیا، علمی برای زندگی بهتر - درسی
نمونه سوال آنلاین درس پیام های آسمان پایه نهم - درس 1 تو را چگونه بشناسم - درسی
امتحان آنلاین مجانی درسی مطالعات اجتماعی پایه نهم - درس 1 گوی آبی زیبا - درسی
تست آنلاین درس جامعه شناسی 2 پایه یازدهم - درس 4 نمونههای فرهنگ جهانی (2) - درسی
آزمون آنلاین روانشناسی پایه یازدهم انسانی - درس 1 روان شناسی (تعریف و روش مورد مطالعه) سری 1 - درسی
سوالات امتحانی آنلاین درس آموزش قرآن پایه نهم - درس 1 سوره شوری و زخرف - درسی
آزمون آنلاین کتاب پیام های آسمان هفتم - درس 1 بینای مهربان - درسی